Etusivu » Ajankohtaista » Kavetu mukana kansainvälisessä workshopissa ja sähkökalastuskoulutus Ahvenanmaalla

Kavetu mukana kansainvälisessä workshopissa ja sähkökalastuskoulutus Ahvenanmaalla

Junassa Ranskan maaseudulla viimeistelemässä Kavetun esitystä.

Maaliskuun puolivälissä pääsimme pitkästä aikaa näkemään muita tutkijoita ihan paikan päällä ja juttelemaan viimeaikaisista projekteistamme.

Ranskan Rennesissä järjestetyssä konferenssissa oli mukana asiantuntijoita kolmestatoista maasta Pohjois-Amerikasta sekä Euroopasta. Kaukaisimmat matkaajat saapuivat Alaskasta saakka.

Workshopin aiheena oli erityisesti kalojen automaattinen laskenta kaikuluotausaineiston avulla ja esityksissä käytiin läpi mm. menetelmiä, aineiston tallennusta ja käsittelyä sekä erilaisia olosuhteita. 

Kavetun omassa esityksessä paneuduttiin erityisesti vaelluskalojen laskentaan eri menetelmillä voimalaitoksilla ja luonnollisessa jokiuomassa. Kaikuluotauksen ohella käytiin läpi perinteisemmät pyyntimenetelmät sekä Vaki Riverwatcher -kalalaskuri.

Viikon aikana saimme runsaasti kansainvälisiä kontakteja ja oppeja omien kalalaskentaprojektien kehittämiseen. Myös meidän käyttämämme menetelmät kiinnostivat muita osallistujia, joten tarkoitus on jatkaa tiedonvaihtoa monen tutkimusryhmän kanssa myös tulevaisuudessa.

Paria viikkoa myöhemmin pidimme sähkökalastuskoulutuksen Ahvenanmaalla. Oli mukava päästä keskustelemaan sähkökoekalastuksesta ja opettamaan kurssia pitkän tauon jälkeen. Kurssia seuraavana päivänä tutustuimme myös Ahvenanmaalla tapahtuviin tutkimus- ja kunnostusprojekteihin. Ahvenanmaalla on paljon mielenkiintoista käynnissä etenkin hauen ja taimenen lisääntymiseen liittyen.

Ahvenanmaalla on tehty ns. haukitehtaita hauen lisääntymisen parantamiseksi.